top of page
2023.PNG

Një Histori me nje Mësim të Madh Për Jetën.

Mocarti me talentin e tij te jashtezakonshem qe la trashegimi per nje bote me muziken e tij te mrekullueshme. Vdiq ne Moshen 35 Vjecare. Born: January 27, 1756, Salzburg, Austria Died: December 5, 1791, Vienna, Austria

Vdekjen ia shkaktoi fansi i tij me i zjarte ( qe nuk linte shfaqje pa e ndjekur). Ky fans punonte për mbretin e Austirse dhe ishte lidhja e Mocartit me mbretin qe te bente koncerte dhe te merrte te ardhura.

Ne cdo forme ai mundohej ta demtonte Mocartin ( duke folur keq per te tek mbreti qe sa me pak te paguante Mocartin) sepse e xhelozonte shume dhe kishte zili te madhe pse ai nuk mund te kompozoje nje muzike te bukur si Mocarti. Pasi Mocart kishte veshtiresi financiare ky ziliqar e shfrytezonte cdo rast te mundshem ta demtonte keshtu qe i dergoi nje sherbyeses ne shtepi qe Mocarti e pranoi ti punonte falas, por kjo sherbyese cdo dite e helmonte ushqimin e tij. (Ska asgje falas, prandaj u helmua dhe vdiq i ri, ne varferi ekstreme) Ky personazh jo i njohur per boten ( kishte shume deshire qe vete te kompozonte) i solli vdekjen ne moshen 35 vjecare Mocartit dhe dite e nate i lutej Zotit ti jape vetem nje pike kompozimi te arte por nga xhelozia dhe zilia nuk lejonte kete kompozim te vije tek ai. Ne fund u hidherua me Zotin dhe dogji kryqin duke fajesuar Zotin pse i ka dhene deshiren te jete kompozitor por nuk i jep asnje kompozim te bukur. Dhe keshtu ai nuk ndaloi se beri keq. Ajo qe karakterizonte Mocartin ishte besimi i tij i madh, buzeqeshja e tij per jeten, lumturia dhe te shkruarit panderprere te kompozimeve te bukura. Njerezit e medhenj gjithnje kane pasur afer ziliqar te tille qe nuk i kane verejtur por jua kane marre jeten pak nga pak.
162 views0 comments

Recent Posts

See All

ความคิดเห็น


321279079_866068484710673_1573109786234773235_n.jpg
bottom of page