Nuk ka sy qe nuk ka lotuar nga lotet verbues te ankthit te pashprehur.

Mimoza Thaqi

May 1, 2016 ·

Edhe Une si cdo grua tjeter nuk e kam patur jeten te lehte, sepse nuk ka njeri ne bote qe nuk ka perjetuar lendimin e dhimbjes, asnje mendje nuk ka shpetuar nga perplasjet ne ujrat e zeza te problemeve, nuk ka sy qe nuk ka lotuar nga lotet verbues te ankthit te pashprehur.


Nuk ka shtepi qe nuk ka perjetuar, katastrofa te medha, semundje , vdekje, duke ndare zemren nga zemra dhe duke i copetuar ato, dhe duke i derguar ne anen e eret te pikellimit.


Duke u munduar te ikim nga e keqja ne mudnohemi te gjejme rrugen drejt lumturise duke iu perkushtuar verberisht religjioneve te ndryshme, rrugeve te ndryshme duke degjuar lloj lloj njeriu qe na del ne rruge dhe keshtu ne mendojne se vjen lumturia, por perseri ajo zgjat pak e ne perballemi perseri me jo-lumturine e kerkojme e kerkojme ate....dhe na duket se eshte e pamundur ta gjejme sepse e keqja eshte aty- negativja nuk largohet nga ne.


Dhe pastaj themi nuk paska menyre qe ne te ikim nga dhimbja dhe pikellimi. A ka diku ndonje menyre ku keta zinxhire te se keqes do te zhduken?

Po ka menyre dhe ajo eshte te kuptuarit e natyres te se keqes!

Nuk mjafton te injorohet ose mohoet e keqja por ajo duhet te kuptohet te kuptohet natyra e saj. Nuk mjafton vetem ti lutemi Zotit qe te largoj te keqen por duhet te zbulojme pse eshte aty dhe cfare mesimi ka aty per ne. Ne duhet ta kuptojme pse jemi te prangosur. Prandaj duhet te dalim nga vetja dhe te ekzaminojme dhe kuptojme ate!

Ju duhet te ndaloni se qeni nje femij i pabindur ne shkollen e pervojes dhe duhet te filloni te mesoni me perulje dhe durim mesimet qe jane vendosur per udhezimin tuaj dhe persosmerine e finale.


Sepse e keqja kur te kuptohet ne menyre te duhur zbulohet se nuk eshte nje fuqi e pafund ne univers por nje faze kaluese ne pervojen humane.. dhe keshtu e keqja behet MESUES per ata qe jane te gatshem te mesojne...

Perderisa une isha nje femije i pabindur, kryelarte dhe mendjemadhe une perballeja vazhdimisht me dhimbjen dhe pikellimin.

Por kur u perula dhe kerkova te tejkaloj veshtiresit...u perballa me veten...u perballa me gabimet e mia...u perballa me injorancen time...une e munda te keqen...dhe tani jetoj ne paqe dhe lumturi...jam ne proces te vazhdueshem te mesimit nga cdo pervoje me te cilen perballem, por mesimi nuk mbaron ai vazhdon dhe cdo dite e me shume kuptoj se sa pak di per veten time dhe se cfare i kam bere asaj gjate gjithe jetes sime...


Mos e lendoni pasurine me te madhe qe ju jeni me!

Filloni te jeni te hapur qe te mesoni me shume si te doni veten tuaj te vertete dhe te kuptoni te keqen. Dhe te krijoni jeten e lumtur qe meritoni.

P.S.: Aplikoni Për Iam Power dhe Ofertat Speciale #iampowercom479 views3 comments