top of page
2023.PNG

Si të gjuani një majmun (Tregim i shkurtër frymëzues rreth Lejimit)

"A e dini se si gjuetarët e lashtë kapnin majmunët?" "Në vend që t'i ndiqnin në një pemë ose të gjuanin shigjeta nga poshtë, ata vendosnin një kavanoz të rëndë qelqi me një qafë të ngushtë në dysheme, i cili kishte ushqimin e preferuar të majmunëve brenda.

Më pas ata tërhiqeshin dhe fshiheshin, duke pritur që kafsha që nuk dyshonte të afrohej.

Kur ndodhte, majmuni do të futej brenda, do të shtrëngonte me grusht ushqimin dhe do të përpiqej ta nxirrte jashtë. Megjithatë, qafa e ngushtë e kavanozit do ta ndalonte majmunin e gjorë të mos i nxirrte dorën!

Do të tërhiqte dhe do të tërhiqej, por pa dobi. Thjesht nuk kishte asnjë mënyrë për ta nxjerrë dorën nga kavanozi pa e lëshuar ushqimin.

Megjithatë, në vend që ta lëshonte, majmuni do të ngulmonte, duke refuzuar të linte darkën.

Më pas gjuetarët afroheshin dhe e kapnin për të shijuar një vakt të tyren”.

"Mos u bëj si ai majmuni," paralajmëroi burri, "Në jetë, për të luftuar një ditë tjetër dhe për t'u rritur si person, duhet të dish kur të heqësh dorë, kur të vazhdosh dhe kur të heqësh dorë nga çdo gjë që të pengon. .

Morali i tregimit:

Ndonjëherë ju duhet të lini dhe të hiqni dorë nga ajo që keni tani në mënyrë që të merrni diçka më të mirë në të ardhmen. Mos lejoni që kokëfortësia të jetë rënia juaj!

Nëse ju pëlqeu ky tregim ndajeni me të tjerët.25 views0 comments

Recent Posts

See All

Commentaires


321279079_866068484710673_1573109786234773235_n.jpg
bottom of page