top of page
2023.PNG

Ushtrimi nr 10. Sfida 21-ditore per te dashur dhe pranuar veten.

Ndihuni mirë, duke liruar zemërimin tuaj.


Sot ju adresoni zemërimin: si ta përpunoni atë dhe ta lëshoni para se të ju bëjë të sëmurë, dhe si të lejoni hapësirë ​​brenda për emocione më pozitive. Si ndihet të flasësh me veten çdo ditë dhe t’i thuash vetes që të dua? Shikoni në pasqyrën tuaj dhe merrni disa momente për të përgëzuar veten.


Ju keni shikuar thellë në emocionet tuaja dhe keni filluar të lëshoni të kaluarën. Tani jeni duke mësuar të luani një kasetë pozitive të pohimeve në mendjen tuaj. Festoni progresin që keni bërë deri më tani. Unë ju pergezoje per angazhimin tuaj për punën tuaj me pasqyrën. Ndërsa po gërmonit në të kaluarën tuaj dhe po lëshonit emocionet tuaja, ju mund të keni zbuluar disa ndjenja të zemëruara që synojnë veten ose një ngjarje të veçantë.


Kështu që sot do të doja të të ndihmoja të punosh për të falur dhe lëshuar çdo zemërim që mund të kesh, në mënyrë që të ndihesh mirë me veten tënde. Zemërimi është një emocion i sinqertë. Por kur nuk shprehet ose përpunohet nga jashtë, ai do të përpunohet përbrenda, në trup dhe zakonisht zhvillohet në një sëmundje ose mosfunksionim të një lloji.

Në përgjithësi zemërohemi për të njëjtat gjëra pa pushim.


Kur jemi të zemëruar, ndiejmë se nuk kemi të drejtë ta shprehim, prandaj e gëlltisim atë, gjë që mund të shkaktojë pakënaqësi, hidhërim ose depresion. Kështu që është mirë të trajtojmë zemërimin tonë dhe ta lëshojmë atë sa herë që shfaqet.

Nëse ju pëlqen të shpreheni fizikisht, atëherë merrni disa jastëkë dhe filloni t'i godisni. Mos kini frikë të lejoni që zemërimi juaj të marrë rrjedhën e tij natyrore. Ju tashmë i keni mbajtur ndjenjat tuaja të fshehura shumë gjatë.


Nuk ka nevojë të ndjeni ndonjë faj ose turp për t’u ndjerë i zemëruar. Një nga mënyrat më të mira për të trajtuar zemërimin është të flisni hapur me personin që jeni

i zemëruar . Kur keni dëshirë të bërtisni me dikë, atëherë zemërimi është rritur për një kohë të gjatë. Shpesh kjo është për shkak se ju mendoni se nuk mund të flisni hapur me personin tjetër.


Kështu që mënyra e dytë më e mirë për të lënë zemërimin tonë është të flasim me personin në pasqyrë. Puna me pasqyrë do t'ju ndihmojë të merrni të gjitha ndjenjat tuaja. Një nga studentët e mi e kishte të vështirë të linte zemërimin e saj. Intelektualisht, ajo i kuptoi ndjenjat e saj,megjithatë ajo nuk mund t'i shprehte ato nga jashtë.


Kur i lejoi vetes këtë shprehje përmes punës së saj në pasqyrë, ajo ishte në gjendje të bërtiste dhe të thërriste nënën e saj dhe vajzën e saj alkoolike të gjitha llojet e emrave. Ajo ndjeu një ngritje të jashtëzakonshme të peshës nga ajo kur lëshoi ​​pakënaqësinë e saj. Më vonë, kur vajza e saj erdhi për vizitë, gruaja nuk mund të ndalonte ta përqafonte. E gjithë kjo ishte e mundur sepse ajo kishte lëshuar zemërimin e saj të ndrydhur, duke i lënë vend dashurisë.


Pra, shumë njerëz më tregojnë sa më të lumtur janë sapo lëshojnë zemërimin ndaj një personi tjetër. Eshtë sikur një barrë e madhe është hequr. Hyni brenda dhe dijeni se ka një përgjigje për zemërimin tuaj dhe se do ta gjeni. Eshtë shumë shëruese të meditosh dhe të përfytyrosh tërbimin që del lirisht trupi yt.


Dërgoji dashuri personit që është objekt i zemërimit tënd dhe shiko që dashuria jote shpërndan çfarëdo mosmarrëveshje mes jush. Jini të gatshëm të bëheni harmonikë. Mbase zemërimi që ndjen po të kujton se nuk po komunikon mirë me të tjerët. Duke e njohur këtë, ju mund ta korrigjoni atë. Le të pohojmë: Eshtë në rregull të kem ndjenjat e mia. Sot unë shpreh se si po ndihem në mënyra pozitive.Ushtrimi i punës së pasqyrës së ditës suaj 11.

1. Gjeni një vend me një pasqyrë ku do të ndiheni të sigurt dhe nuk do të jeni

i trazuar.

2. Shikoni në sytë tuaj në pasqyrë. Nëse jeni akoma të pakëndshëm duke e bërë këtë, atëherë përqendrohuni në gojën ose hundën tuaj.

3. Shihni veten dhe / ose personin që besoni se ju ka bërë padrejtësi. Mos harroni momentin kur u zemëruat dhe lërini të ndjeni zemërimin që vjen përmes jush. Filloni t'i tregoni këtij personi saktësisht se për çfarë jeni kaq të zemëruar. Shprehni gjithë zemërimin që ndjeni. Jini specifik. Ju mund të thoni diçka si: Unë jam i zemëruar me ju sepse [plotësoni arsyen]. Jam lënduar sepse ti [plotëso arsyen]. Kam shumë frikë sepse ti [plotëson arsyen].

4. Ju mund të duhet ta bëni këtë ushtrim disa herë para se të ndieni vërtet se keni hequr qafe të gjithë zemërimin tuaj. Ju mund të dëshironi të punoni për një çështje zemërimi ose disa. Bëni atë që ndihet si duhet për ju.Fuqia është brenda jush: Ushtrimi i ditarit tuaj të ditës 11

1. A keni qenë i zemëruar për pjesën më të madhe të jetës tuaj? Këtu janë disa pyetje për të cilat mund të regjistroni për të ndihmuar në çlirimin e këtyre ndjenjave të zemërimit të zakonshëm: Pse po zgjedh të jem i zemëruar gjithë kohën? Çfarë po bëj për të krijuar situatë pas situate që më zemëron? Kë po dënoj akoma? Çfarë po jap unë që tërheq te të tjerët nevojën për të më irrituar?

2. Tani bëjini vetes këto pyetje dhe shkruani përgjigjet tuaja: Çfarë dua? Çfarë më bën të lumtur? Çfarë mund të bëj për ta bërë veten të lumtur?

3. Mendoni për mënyrat se si mund të krijoni një hapësirë të re brenda jush për tu ndjerë mirë me veten. Mendoni për mënyrat se si mund të krijoni modele dhe besime optimiste dhe të gëzueshme.


Zemra juaj mendoi për ditën 11: Unë meritoj të ndihem mirë.

Jeta është shumë e thjeshtë. Ne i krijojmë përvojat tona përmes modeleve tona të mendimit dhe ndjenjës. Ajo që ne besojmë për veten dhe për jetën bëhet e vërtetë për ne. Mendimet janë vetëm fjalë të bashkuara. Ato nuk kanë asnjë kuptim. Jemi ne ata që u japim kuptim atyre. Ne u japim kuptim atyre duke u përqëndruar në mesazhet negative vazhdimisht në mendjet tona. Ajo që bëjmë me ndjenjat tona është shumë e rëndësishme. A do t’i aktrojmë? A do t’i dënojmë të tjerët? Trishtimi, vetmia, faji, zemërimi dhe frika janë të gjitha emocione normale. Por kur këto ndjenja marrin përsipër dhe bëhen mbizotëruese, jeta mund të jetë një fushë beteje emocionale. Përmes punës në pasqyrë, dashurisë për veten dhe pohimeve pozitive, ju mund të ushqeni veten dhe të lehtësoni çdo ankth që mund të ndieni për momentin. A besoni se meritoni paqe dhe qetësi në jetën tuaj emocionale?


Le të pohojmë: Lëshoj modelin në vetëdijen time që po krijon rezistencë për të mirën time. Unë meritoj të ndihem mirë.


Ketu eshte i gjithe ushtrimi, nuk do te ju dergohet me ne email qe te mos keni sfida.Ky eshte ushtrimi Dita e 11, qe e fillojme neser.


Ushtrimi tjeter do te postohet neser ne oren 21:00.


Shume suksese!

392 views0 comments

Comentários


321279079_866068484710673_1573109786234773235_n.jpg
bottom of page