top of page
2023.PNG

Ushtrimi nr 4. Sfida 21-ditore per te dashur dhe pranuar veten.

Lereni te shkoje e kaluara.

Sot ju filloni ta leni të lirë, të leni fajin, të falni dhe të vazhdoni perpara .

Si ju shkoi dita dje? A mendoni se po mësoni të hiqni dorë nga disa lëndime tuaja të së kaluarës dhe të akordoni vetë-bisedën tuaj në një kanal më pozitiv?


Jam shumë krenar për ty që e do veten mjaftueshëm sa për të bërë këto mësime çdo ditë dhe për të përdorur punën tënde të pasqyrës për të riprogramuar të gjitha kasetat e vjetra që ke luajtur në kokën tënde.


Që kur ishim fëmijë të vegjël, çdo mesazh që kemi marrë,

gjithçka që kemi thënë, gjithçka që kemi bërë, gjithçka që kemi

me përvojë është regjistruar dhe ruajtur në kabinetin e arkivimit në thelbin tonë, zorrën tonë, pleksusin tonë diellor. Më pëlqen të imagjinoj që ka disa lajmëtarë atje dhe që të gjitha mendimet dhe përvojat tona janë regjistruar në kaseta që dërguesit vendosin në skedarët e duhur.


Shumë prej nesh kanë grumbulluar skedarë me etiketa sikur unë nuk jam i mirë

mjaft. Nuk do ta arrij kurrë. Unë nuk bëj asgjë siç duhet. Ne jemi varrosur nën grumbuj kasetash të vjetra, negative.


Sot do të surprizojme lajmëtarët e vegjël. Ne do të bëjmë punën tonë në pasqyrë dhe do të dërgojmë mesazhe të reja në thelbin tonë: Unë jam i gatshëm ta lë të shkojë. Lëshoj fajin. Unë jam gati të fal. Lajmëtarët do të marrin këto mesazhe të reja dhe do të thonë: "Çfarë është kjo? Ku depozitohet kjo? Këtë nuk e kemi parë kurrë më parë. ”


A mund ta imagjinoni sa e mrekullueshme do të ishte nëse çdo ditë mësonit një mënyrë të re për të hequr dorë nga e kaluara dhe për të krijuar harmoni në jetën tuaj? Të dashurit e mi, ju tashmë keni filluar duke bërë punën tuaj të përditshme të pasqyrës. Çdo ditë po pastroni shtresat, blloqet e së kaluarës.


Sa herë që thoni një pohim përpara pasqyrës, po hiqni një shtresë tjetër. Cilat janë shtresat e së kaluarës tuaj që ju pengojnë të bëni një jetë të lumtur dhe të përmbushur? Cilat janë blloqet që ju pengojnë të falni veten dhe të kaluarën tuaj? Unë mendoj se kemi probleme në identifikimin e këtyre blloqeve sepse sinqerisht nuk e dimë se çfarë duam të heqim dorë.


Ne e dimë se çfarë nuk po funksionon në jetën tonë dhe e dimë se çfarë duam të kemi në jetën tonë, megjithatë nuk dimë se çfarë po na mban mbrapa.

Gjithçka në jetën tuaj është pasqyrë e asaj që jeni. Ashtu si një pasqyrë pasqyron imazhin tuaj, përvojat tuaja pasqyrojnë besimet tuaja të brendshme.


Ju fjalë për fjalë mund të shikoni përvojat tuaja dhe të përcaktoni cilat janë besimet tuaja. Nëse shikoni njerëzit në jetën tuaj, do të shihni se ata të gjithë po pasqyrojnë besimin që keni për veten tuaj. Nëse gjithmonë jeni duke u kritikuar në punë, kjo është ndoshta sepse jeni kritik dhe jeni bërë prindi që ju kritikoi si fëmijë.


Mos harroni: Kur diçka që po ndodh në jetën tuaj dhe ju nuk ndiheni rehat, ju keni mundësinë të shikoni brenda dhe të pyesni, Si jam

duke kontribuar në këtë përvojë?

Çfarë është brenda meje që beson se e meritoj këtë?

Si mund ta ndryshoj këtë besim?

Si mund ta fal vetveten dhe të kaluarën time dhe të mësoj të lë të shkojë përpara?


Le të pohojmë: Unë heq dorë nga kufizimet dhe besimet e vjetra. Unë e lëshoj, dhe jam në paqe.


Ushtrimi i punës së pasqyrës së ditës suaj 4

1. Qëndroni para pasqyrës së tualetit ose dhomes suaj.

2. Merrni frymë thellë dhe, ndërsa nxirrni frymë, lejoni që i gjithë tensioni të largohet nga

trupi yt.

3. Shikoni ballin tuaj dhe imagjinoni se po shtypni një buton që nxjerr një disk nga të gjitha besimet e vjetra dhe mendimet negative që kanë luajtur në kokën tuaj. Afrohuni dhe imagjinoni se po e tërhiqni këtë regjistrim nga koka juaj dhe po e hidhni larg.

4. Tani shikoni thellë në sytë tuaj dhe thoni vetes, Le të bëjmë një regjistrim te ri te besimeve dhe pohimeve pozitive.

5. Thuaji këto pohime me zë të lartë: Unë jam i gatshëm ta lëshoj. E lëshova. Çliroj të gjithë tensionin. Lëshoj gjithë frikën. Lëshoj gjithë zemërimin. Lëshoj të gjitha fajet. Lëshoj gjithë trishtimin. Lëshoj kufizimet dhe besimet e vjetra. Unë e lëshoj, dhe jam në paqe. Jam në paqe me veten time. Jam në paqe me procesin e jetës. Jam i sigurt.

6. Përsëritni këto pohime dy ose tre herë.

7. Gjatë gjithë ditës, sa herë që lind ndonjë mendim i vështirë, nxirrni pasqyrën e xhepit dhe përsëritni këto pohime. Bëhuni te familjarizuar me ta në mënyrë që përsëritja e tyre të bëhet pjesë e rutinës tuaj të përditshme.Pjesa tjeter do te ju dergohet ne email...


Ky eshte ushtrimi Dita e 4, qe e fillojme sot.


Ushtrimi tjeter do te postohet sot ne oren 21:00.


Shume suksese!474 views0 comments

Comments


321279079_866068484710673_1573109786234773235_n.jpg
bottom of page